Doç. Dr. Gülbu TANRIVERDİ, Söke Sağlık Yüksekokulunda Konferans Verdi
Sağlık Yüksekokul Müdürü aynı zamanda Hemşirelik Bölüm Başkanı olan Doç.Dr. Gülbu Tanrıverdi 25.04.2016 tarihinde Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Yüksekokulu öğrencilerine "Hemşirelerde kültürel yeterlilik geliştirmede yaklaşım ve öneriler" konulu konferans verdi. Tanrıverdi  "Kültürel yaklaşımı göz ardı eden bir sağlık yaklaşımını literatür kabul etmemektedir. Kültürel yaklaşım sadece hemşireler için değil bütün sağlık çalışanlarının duyarlılık ve farkındalık geliştirilmesi gereken bir alandır. Dünyada yaklaşık   70 yıldır hemşireler başta olmak üzere diğer bütün sağlık çalışanları bu alanda bilgi birikimi oluşturmaktadır. Maalesef bu konu  ülkemizde sağlık çalışanlarının göz ardı ettiği hatta kültürel körlük yaşadığı bir alandır.Her birey kültürüne saygı duyulmasını ister. Bakımda herkese uyan tek bir yaklaşım söz konusu değildir. Her birey ve yaklaşım eşssizdir".

344-ptap-r1.jpg
344-ptap-r2.jpg