Ebelik Bölümü öğrencileri Uygulamalı AÇSAP dersi kapsamında, Dr. Öğr. Üyesi Seda CANGÖL SÖGÜT’ün danışmanlığında anaokulu ve kreşte çeşitli eğitimler verdiler.

Uygulamalı AÇSAP dersi kapsamında, Dr.Öğr.Üyesi Seda CANGÖL SÖGÜT’ün danışmanlığında 4. Sınıf Ebelik öğrencileri ile birlikte Hüseyin Akif Terzioğlu Anaokulu ve ÇOMÜ Kreş’deki çocuklara ve öğretmenlere farklı konularda eğitimler verildi.

Çocuklara; “vitaminler ve sağlıklı beslenmenin önemi”, “süt, bal ve yumurtanın önemi”, “beş duyu organımız ve vücudumuzu tanıyalım”, “ağız- diş sağlığı ve el hijyeni” ve “cinsel istismar eğitimi”,

Öğretmenlere ise; “Gebeliğin oluşumu, gebelikte sık görülen rahatsızlıklar ve aile planlaması eğitimleri” sunum, video ve rol play teknikleri kullanılarak verildi.

• Çocuklara verilen eğitimler;

Vitaminler ve Sağlıklı Beslenmenin Önemi